Verschillende topmannen zijn donderdag in Seoul, Korea samengekomen om te praten over design 3.0, de codenaam van het nieuwe design van toekomstige Samsung-toestellen.

Dat meldt The Korea Herald. Bij de ontmoeting, die enkel voor belangrijke medewerkers toegankelijk was, waren volgens de krant onder andere de belangrijke Samsung-topmannen Yoon Boo-Keun and Shin Jong-Kyun aanwezig.

Tijdens de ontmoeting werd over de nieuwe design-strategie van Samsung voor toekomstige producten  gediscussieerd. Het is mogelijk dat Samsung de Galaxy S en Galaxy S2 als design 1.0 en de Galaxy S3 en Galaxy S4 als design 2.0 ziet, waarna de volgende Galaxy-smartphone een geheel nieuw design moet krijgen.

Experimenteren

De smartphones van Samsung zijn tot op heden grotendeels van kunststof gemaakt. Andere fabrikanten, waaronder LG en HTC, experimenteren met nieuwe materialen voor de behuizing.

"Tijdens de bespreking zijn nieuwe ideeën over de huidige designtrends in de elektronische markt en bijbehorende strategieën besproken", aldus Yoon. "Iedereen bij de ontmoeting was het erover eens dat consumenten Samsung-producten gemakkelijk moeten kunnen herkennen."

Design 3.0 richt zich volgens Samsung niet alleen op het uiterlijk en de technische functionaliteit van nieuwe producten, maar ook op het opwekken van positieve gevoelens bij consumenten.

Lees ook onze review van de Samsung Galaxy S4 op NUtech