Nokia heeft dinsdag een nieuw Lumia-toestel aangekondigd. De Lumia 925 is gemaakt van metaal en heeft een verbeterde camera.

De telefoon werd dinsdagochtend tijdens een persconferentie in Londen onthuld.

Het toestel zal beschikbaar zijn in het wit, zilver en zwart. Alleen de randen van het toestel zijn van metaal gemaakt. De achterkant bestaat uit polycarbonaat en de voorkant is gemaakt van glas. De telefoon draait op Windows Phone 8 en onderscheidt zich vooral van de huidige Lumia 920 met het uiterlijk.

De telefoon zal in juni worden uitgebracht in de Verenigde Staten en bepaalde Europese landen, maar is in Nederland pas verkrijgbaar in het najaar. Nokia Nederland richt zich op dit moment op de Lumia 520 en 720. De prijs van de Lumia 925 ligt waarschijnlijk rond de 560 euro.

Camera

Het toestel heeft net als zijn voorganger een 8,7 megapixel-camera. Door verbeteringen aan de cameratechnologie en software moeten foto's toch mooier zijn dan foto's gemaakt met de Lumia 920. Beide camera's zijn volgens Nokia bijzonder geschikt voor donkere situaties.

Later dit jaar zal Nokia onder meer de 920 ook updaten waardoor de technologie ook op oudere toestellen beschikbaar komt.

Foto's bewerken

Nokia introduceert ook de Smart Camera-modus waarmee veel nieuwe functionaliteiten aan de camera worden toegevoegd. Zo is het mogelijk foto's direct te bewerken of tien foto's in één keer te maken. Achteraf kan dan voor de beste foto gekozen worden. Alle foto's worden op de volledige resolutie gemaakt.

Ook is er een mogelijkheid een 'Action Shot' te nemen. In dat geval worden alle foto's gecombineerd tot één plaat waar bewegende onderdelen zoals een lopend persoon of fietser dus meerdere keren weergegeven kan worden. Het is ook mogelijk bepaalde onderdelen te verwijderen.

Daarnaast kunnen bepaalde onderdelen vervaagd worden of is het mogelijk alleen het gezicht van een persoon aan te passen zodat alle personen hun ogen open hebben.

Afmetingen

Het oled-scherm van de Lumia 925 is 4,5 inch en is volgens het Finse bedrijf helderder dan ooit. De resolutie komt uit op 1280 x 768 pixels. De telefoon weegt 139 gram en is 8,5 millimeter dik. Dat in vergelijking met de 185 gram en 10,7 millimeter van de Lumia 920. De specificaties zijn verder nagenoeg gelijk aan de Lumia 920.

SPECIFICATIES

Scherm 4,5 inch oled
Resolutie 1280 x 768 pixels
Gewicht 139 gram
Dikte 8,5 millimeter
Processor 1,5 GHz dualcore
Camera 8,7 megapixels
Werkgeheugen 1 GB
Opslagcapaciteit 16 GB

De eerder aangekondigde Lumia 928 is alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt. Deze telefoon heeft een oled-scherm van 4,5 inch met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toestel beschikt over een dualcore Qualcomm-chip van 1,5 Ghz, 1GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

Lees alles over Nokia en nieuwe Lumia-toestellen