Een twitteraar heeft een foto van een nieuw Nokia-toestel de wereld in geholpen. Het zou gaan om de nog onaangekondigde Lumia 925.

De foto werd gepubliceerd door twitteraar @evleaks, die regelmatig als eerste kloppende specificaties en foto's van nog te verschijnen smartphones weet te bemachtigen.

Over het toestel zelf is nog niet veel bekend. Het zou gaan om de Lumia 925, een smartphone met Windows Phone 8. 

Catwalk

Uit de foto is op te maken dat het toestel enerzijds inhaakt op het bekende Lumia-design, maar dan wel in combinatie met een licht- of donkergrijze behuizing. Doorgaans zijn Lumia-toestellen in bonte jasjes gestoken.

Door de kleur van de behuizing lijkt het aannemelijk dat het om de 'Catwalk' gaat, een nieuw Lumia-toestel waarover al enige tijd geruchten de ronde doen. Deze smartphone zou zijn opgetrokken uit een body van aluminium. 

Mogelijk was hetzelfde toestel ook al te zien in een Britse reclamespot, maar dat is niet met zekerheid te zeggen: in de reclame was alleen de achterkant van het toestel te zien. Volgens geruchten zou deze smartphone over een 41-megapixelcamera beschikken.

Nokia-presentatie

Dinsdag wordt waarschijnlijk meer duidelijk over het nieuwe toestel. Nokia houdt dan om 11 uur 's ochtends een evenement in Londen, waar het naar verwachting nieuwe toestellen zal onthullen.