Hoewel Android een open platform is, zou Google het handiger vinden als alle fabrikanten van smartphones en tablets met dezelfde Android-versie werken.

Dat zegt Sundar Pichai, het recent aangestelde hoofd van Android, in een interview met Wired.

"Over het algemeen zouden we bij Google graag willen dat iedereen werkt met één versie van Android, omdat dat voor iedereen beter is."

Gevraagd wat hij vindt van het besturingssysteem van de Kindle Fire, een fors aangepaste versie van Android, stelt Pichai dat fabrikant Amazon wel het recht heeft om dit zo te maken. Ook zegt hij dat Google niet actief wil voorkomen dat Android wordt aangepast.

Home

Pichai zegt dat hij blij is dat Facebook de Android-skin Home heeft kunnen maken voor Android. "Android moest makkelijk aan te passen zijn, en we verwelkomen innovaties." Of Home zelf zal slagen, 'zal de tijd leren', aldus Pichai.

Ook wijst hij van de hand dat de dominantie van Samsung een probleem is voor Google. "Samsung is een geweldige partner om mee te werken."

Pichai lijkt erop te wijzen dat Android voorlopig geen grote veranderingen tegemoet zal zien. Over de Google I/O-conferentie die deze week wordt gehouden, zegt hij: "Het is geen moment waarop we veel hebben om te lanceren wat betreft nieuwe producten of een nieuw besturingssysteem." In plaats daarvan wil het bedrijf aan ontwikkelaars laten zien wat de mogelijkheden van diverse Google-producten zijn.

Eerdere geruchten wezen er al op dat op Google I/O versie 4.3 van Android zal worden gespresenteerd, in plaats van een volledig vernieuwde versie 5.0.

Lees hier een overzicht van alle verwachtingen voor Google I/O