In een serie uitgelekte foto's is de Samsung Galaxy S4 Mini van alle kanten te zien, als verwacht lijkt het 4,3 inch grote toestel erg op de Galaxy S4.

De foto's lekten uit via het 'Chinese Twitter' Weibo en zijn opgepikt door het doorgaans betrouwbare Phonearena. Eerder lekten ook al foto's van de kleinere, minder snelle variant op de Galaxy S4 uit.

Het toestel is naast de reguliere S4 gefotografeerd, zo is goed te zien dat het toestel smaller en minder lang is. Ook lijkt het toestel ongeveer even dik als de 8 millimeter dunne S4.

De afgebeelde S4 Mini is de donkere variant. Net als zijn grote broer heeft de donkere Mini ook een patroon dat aan koolstofvezel doet denken maar dat niet is.

Minder snel

Er worden ook toestelspecificaties genoemd. Zo zou de Mini met zijn 1,6 Ghz dualcore chip minder krachtig zijn dan de grote S4 waar een 1,9 Ghz quadcore processor in zit. Eerdere geruchten spraken nog over een quadcore chip voor de Mini. Ook de camera is met 5 of 8 megapixel een stap terug, net als het beeldscherm.

Dat heeft een resolutie van 960 x 540 pixels wat een pixeldichtheid van 256 ppi oplevert. Ook weer minder dan de 1920 x 1080 pixels van de S4 die daarmee een scherper beeld met een veel hogere pixeldichtheid van 441ppi oplevert.

De Galaxy S4 Mini zou in juni of juli op de markt komen. Het toestel zou misschien nog deze maand gelijktijdig aangekondigd worden met andere varianten op de Galaxy S4. Het zou daarbij gaan om de water- en stofdichte Galaxy S4 Active en de Galaxy S4 Zoom die om de camera draait. Over die toestellen gaan ook al langer geruchten.

Lees onze review van de Samsung Galaxy S4.