De verkoop van kleding en schoenen voor baby's en kinderen is in het tweede kwartaal van 2016 flink gestegen.

Winkeliers verkochten in het afgelopen kwartaal 7,9 procent meer kleding voor kinderen en baby's dan een jaar eerder, meldt brancheorganisatie INretail donderdag op basis van onderzoek door GfK. De verkoop van kinderschoenen groeide met 7,6 procent.

Ook verkopers van lingerie, bad- en nachtkleding en herenondergoed hebben een goed kwartaal achter de rug. Zij realiseerden een stijging van bijna 7 procent. De stijging was zowel online als in fysieke winkels zichtbaar.

De maand mei was voor veel verkopers van mode, schoenen en sportkleding de beste maand van het tweede kwartaal. INretail denkt dat het groeiende consumentenvertrouwen daaraan heeft bijgedragen.

Schoenen

"De verkoop van schoenen verloopt dit jaar uitstekend", meldt INretail. In het tweede kwartaal werd 4,4 procent meer verdiend met de verkoop van schoenen dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal werd al met een plus van 1,9 procent afgesloten.

De stijging is het grootst bij de kinderschoenen (7,2 procent). Herenschoenen (4,9 procent) volgt op de tweede plaats. In het tweede kwartaal steeg de omzet van damesschoenen met 3,5 procent.

Mode

Verder ziet INretail een inhaalslag bij veel modesegmenten. De totale groei kwam in het tweede kwartaal uit op 0,7 procent. In het eerste kwartaal was nog sprake van een daling van 0,4 procent.

De omzet van beenmode groeide met 7,9 procent het hardst. De omzet uit herenkleding steeg met 3,3 procent. Maar de verkoop van dameskleding daalde met 5,1 procent.

Sporkleding

Het totaalbedrag aan verkochte sportkleding groeide met 3 procent, na een daling van 4,1 procent in het eerste kwartaal. De totale omzet van de eerste helft van 2016 ligt bijna 1 procent hoger dan een jaar eerder.

Ook de verkoop van sportschoenen trok weer aan, maar ligt nog steeds 0,3 procent onder het niveau van een jaar eerder.