Het Zweedse Trustbuddy, één van de grootste bedrijven ter wereld in crowdfunding, heeft de Nederlandse crowdfundingsite Geldvoorelkaar.nl overgenomen voor 10,6 miljoen euro.

Dit meldde het bedrijf, dat genoteerd is aan de Zweedse beurs.  

Volgens Trustbuddy is Geldvoorelkaar het grootste crowdfundingplatform in Nederland voor het midden- en kleinbedrijf met een marktaandeel van 60 tot 65 procent. Naar eigen zeggen is via de site al 42 miljoen euro aan kapitaal gefinancierd.

Het concern haalt aan dat er een enorme vraag is naar mkb-financiering en dat sommige markten nog niet worden bediend.

Geldvoorelkaar.nl verklaart dat de overname ervoor zorgt dat de site in binnen- en buitenland verdere groei kan garanderen.

Prestiamoci

Het platform zegt verder dat er nu niks verandert in Nederland. “Er worden geen aanpassingen gedaan aan de structuur, werkwijze en behandeling van aanvragen.”

Naast de overname van Geldvoorelkaar, krijgt Trustbuddy ook de aandelen van het Italiaanse crowdfundingplatform Prestiamoci over voor 5,3 miljoen euro. Trustbuddy is nu al actief in negen andere Europese landen.

Om de overnames te financieren heeft het Zweedse concern 5 miljoen euro opgehaald op de beurs. Verder krijgen de huidige eigenaren van Prestiamoci en Geldvoorelkaar in totaal 11,4 miljoen aandelen Trustbuddy.