Bedrijven kunnen zich sinds donderdag verzekeren tegen cybercrime. ABN AMRO en verzekeraar Hiscox introduceren hiervoor een speciaal ‘veilig’ pakket.

Hierin zit antivirussoftware en een verzekering voor het geval een bedrijf toch het slachtoffer wordt van internetcriminelen.  

De verzekering, van ruim 18 euro per maand met een dekking van de directe schade tot 3500 euro, moet de schade voor ondernemers beperken. 

Hoewel steeds meer ondernemers online te vinden zijn, staan veel kleine ondernemers er totaal niet bij stil dat ze slachtoffer kunnen worden van internetcriminaliteit, zo concludeerde het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) eerder.

8 miljard

Cybercrime kost de Nederlandse economie jaarlijks zo'n 8,8 miljard euro, ofwel ongeveer 1,5 procent van het bruto nationaal product berekenden beveiligingsbedrijf McAfee en de Amerikaanse denktank Center for Strategic and International Studies.

In 2012 zou 40 procent  van de ondernemers in Nederland te maken hebben gehad met internetfraude. Ruim 80 procent van de ondernemers zou daarom inmiddels het belang van een goede beveiliging van de eigen computer erkennen.