Uit vrees voor honderden dringende koopjesjagers heeft een ondernemer in Breda zaterdagmorgen zijn schoenen- en kledingwinkel gesloten. 

De ongeduldige menigte stond al uren in de rij voor een stuntuitverkoop en rond 8 uur werd de duwende en trekkende menigte zo groot, dat de eigenaar van Epic Store de politie inschakelde.

''We waren expres al een uur eerder open gegaan en lieten mensen in groepjes tegelijk de winkel binnen", aldus een woordvoerder van de zaak.

''Maar om 8 uur kwam er weer een hele meute en werd de chaos me teveel. Ik heb nog met een megafoon op het dak gestaan, maar niets hielp." Een poging om dranghekken neer te zetten, mislukte.

Door een politiebus pontificaal voor de winkel te parkeren en duidelijk te maken dat de winkel de rest van de dag gesloten zou blijven, was de menigte uiteindelijk te kalmeren en maakten de koopjesjagers rechtsomkeert. De politie heeft geen aanhoudingen verricht. De voor zondag geplande uitverkoop gaat ook niet door.

Aanfluiting

Op sociale media was het winkelend publiek allesbehalve te spreken over de chaos in de Tolbrugstraat. ''Wat een gigantische aanfluiting zeg. Lekker geregeld. Om 6 uur mijn bed uit voor niets!", klaagt iemand op Instagram.

Een ander is boos omdat hij al sinds vrijdagavond 23.00 uur voor de winkel had gebivakkeerd. Volgens een derde instagrammer kreeg ''de politie de groep niet onder controle. Mensen werden geduwd, geslagen, beroofd en uitgescholden. Wat een epic fail."