Koekjesbakkerij Veldt heeft een award gekregen, omdat dit het vitaalste bedrijf van Nederland zou zijn.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) overhandigde de prijs dinsdag aan directeur Kees Pater tijdens de Week van de Ondernemer. Asscher vindt het bewonderenswaardig dat het de bakkerij lukt om medewerkers vitaal te houden.

"De meeste ondernemers in het mkb zijn de hele dag bezig met hun zaak. In deze tijden van crisis is dat waarschijnlijk nog meer dan anders het geval. Werknemers stimuleren om bijvoorbeeld gezonder te leven, een opleiding te volgen of hun vaardigheden bij te spijkeren, kan er dan soms bij inschieten", meent de minister.

De jury vindt dat de bakkerij medewerkers op een vernieuwende manier bij het productieproces betrekt. Werknemers worden aangemoedigd eigen beslissingen te nemen en samen te werken met het management. Die aanpak zou meer werkplezier, een positief bedrijfsresultaat en betere financiële prestaties opleveren. 

Veel plezier

"De manier waarop medewerkers en het management elkaar op de werkvloer ondersteunen en aanvullen, zorgt dat iedereen met veel plezier naar het werk komt. Dat is belangrijk, omdat een goede werksfeer aan de basis staat van vitale en toekomstbestendige medewerkers", zegt juryvoorzitter Rob Slagmolen.

De Elkedagbeter-award is onderdeel van een campagne waarmee brancheorganisatie MKB-Nederland en het ministerie van Sociale Zaken aandacht willen vragen voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Door de vergrijzing ontstaat de komende jaren een tekort aan personeel. Veel mkb-bedrijven hebben nog geen aanpassingen gedaan om ook in de toekomst van goed personeel verzekerd te zijn. Volgens de initiatiefnemers van de campagne is het belangrijk dat ondernemers investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing.

NUzakelijk doet als mediapartner uitgebreid verslag van de Week van de Ondernemer