Bierbrouwerij Gulpener  heeft de Familie Fundament Award gewonnen, een prijs voor familiebedrijven, georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB).

Gulpener ging ervandoor met de prijs in de categorie bedrijven met vijftig medewerkers of meer. In de categorie kleinere bedrijven won reinigingsmiddelenproducent Spectro. 

De bedrijven onderscheiden zich volgens de jury onder meer door de professionele manier waarop ze de opvolging hebben geregeld, hun maatschappelijke betrokkenheid en hun goede financiële positie.

Binnen het Limburgse Gulpener wordt de opvolging geleidelijk overgedragen door ex-directeur Paul Rutten aan zijn zoon Jan-Paul. Hierbij speelt coaching een belangrijke rol. 

Ook bij Spectro uit Oss ligt er volgens de jury een gedegen opvolgingsplan. Vader Clemens Metternich doet zijn bedrijf over aan zijn zoons Laurens en Quintus.

De Familie Fundament Award werd voor de derde keer wordt gehouden. Een zeskoppige jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op zaken als toekomstvisie, financiële prestaties en de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen.