Het medische bedrijf Dovideq Medical uit Deventer heeft de eerste MKB Export Award gewonnen.

Dat maken initiatiefnemers MKB-Nederland en TNT Express donderdag bekend. Het bedrijf krijgt de prijs toegekend vanwege "het innovatieve karakter van het product en de enorme internationale potentie".

Ondernemer Bert Dommerholt kreeg de prijs uitgereikt tijdens de bijeenkomst 'Verover nieuwe markten’ voor exporteurs. Dovideq Medical is opgericht in 2011 en maakt meetinstrumenten voor de kwaliteitsbeoordeling van endoscopen die worden gebruikt bij kijkoperaties.

Dovideq levert in Nederland al apparaten aan een flink aantal ziekenhuizen. Daarnaast probeert het bedrijf voet aan de grond te krijgen in Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Staten en Australië.

Mededingers

Het bedrijf laat een kleine honderd mededingers achter zich. Na verschillende rondes bleven uiteindelijk de tien beste ondernemingen over, die donderdag in aanmerking kwamen voor de winst.

De winnaar ontvangt een tegoed van 30.000 euro aan expressvracht  van TNT Express. Van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en taleninstituut Regina Coeli, krijgt Dommerholt respectievelijk een zakenpartnerscan ter waarde van 500 euro en een talencursus naar keuze bij de nonnen in Vught ter waarde van 3.000 euro.