De polderervaring die de beoogde nieuwe VNO-NCW voorzitter Hans de Boer heeft opgedaan in zijn periode als MKB-Nederland tijd, komt goed van pas in zijn nieuwe rol.

Dat zegt Maurice Limmen, voorzitter van vakcentrale CNV, tegen NU.nl in reactie op de voordracht van De Boer als werkgeversvoorzitter.

"Die ervaring is handig. Het betekent dat je sneller tot zaken kunt komen wanneer iemand de dynamiek en de processen van het polderen kent", zegt Limmen.

Of er een andere wind gaat waaien vanuit de werkgevers hoek is nog maar afwachten. Dat is wat Limmen betreft ook niet nodig, want hij heeft huidig voorzitter Bernard Wientjes in de afgelopen negen jaar goede dingen zien doen.

"Hij heeft menig akkoord met de sociale partners afgesloten en vervult een bindende rol  op momenten dat er tot zaken gekomen moet worden. Dat heb ik erg gewaardeerd."

Het CNV noemt het verder belangrijk dat gemaakte afspraken, zoals die in het sociaal akkoord, door de nieuwe voorzitter van VNO-NCW worden nageleefd en dat er meer banen bij komen.

Hans de Boer nieuwe voorzitter VNO-NCW