MKB-ondernemers die verantwoord zaken willen doen in ontwikkelingslanden en opkomende markten komen in aanmerking voor een nieuwe subsidieronde van zogeheten IMVO-vouchers.

Ondernemers kunnen zo'n voucher gebruiken om advies te kopen voor de verduurzaming van hun handelsketen op het gebied van bijvoorbeeld mensenrechten, arbeidsomstandigheden en milieu.

MVO Nederland, een zelfstandig onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, betaalt de helft van de advieskosten, tot een maximum van 10.000 euro (exclusief btw). Er zijn 20 vouchers beschikbaar in de periode 1 oktober tot 1 februari 2014. In het voorjaar van 2014 worden er nogmaals 20 beschikbaar gesteld.

Het geld moet worden besteed aan onderzoek of "concrete" zaken als certificering of het geven van training aan lokaal personeel. Ondernemers die willen profiteren moeten wel lid zijn van MVO Nederland.

Het afgelopen jaar verkregen ongeveer vijftig ondernemers een voucher, waaronder een sieradenmaker (A Beautiful Story), die zijn voucher gebruikt om zijn leverancier in Nepal aan het FairTrade-keurmerk te helpen. Ook is er een garnalenvisser (Primstar), die advies inkocht om de vloot te verbeteren.