Het Noorse tankopslagbedrijf Odfjell krijgt een kapitaalinjectie om onder meer zijn terminals in Rotterdam te verbeteren.

Het geld komt van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Lindsay Goldberg, die een belang neemt van 49 procent in Odfjell. Dat bedrijf kwam vorig jaar in opspraak door overtredingen van veiligheidsregels in Nederland.

Lindsay Goldberg investeert in totaal 219,2 miljoen dollar (169 miljoen euro) in het Noorse bedrijf. Daarnaast brengt het zijn deel van een bestaande joint venture van beide bedrijven in Azië onder bij Odfjell, dat daardoor de enige eigenaar wordt van die activiteiten. Naast de verbeteringen in Rotterdam zal het geld door Odfjell worden gebruikt voor groei in vooral China.

Odfjell Terminals kwam vorig jaar en begin dit jaar in het nieuws door problemen met de veiligheidsregels en ruzie met de vakbonden over een reorganisatie. De partijen werden het eerder dit jaar eens over een herstructurering. Verder blijft het bedrijf in de Botlek onder verscherpt toezicht staan van de milieudienst vanwege veiligheidsproblemen.