'Populariteit flexwerken stagneert in MKB'

Een meerderheid van de mkb'ers heeft geen behoefte aan nog meer flexibiliteit in plaats- en tijdafhankelijk werken.

Dat blijkt uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique en innovatieorganisatie TNO, waarin 2230 ondernemers werden ondervraagd.

Ongeveer 58 procent van de mkb'ers wil de flexibiliteit in werktijden niet meer vergroten. Een iets groter aantal, 60 procent, vindt het aantal flexibele werkplekken ook genoeg.

Daar staat tegenover dat 22 procent van de ondernemers wel meer flexibele werktijden willen, en 20 procent denkt aan meer flexplekken.

Dat betekent ook dat een aanzienlijk deel van de mkb'ers er nog niet uit is of ze het plaats- en tijdafhankelijk werken willen stimuleren.

Steevast op kantoor

Bij het merendeel van de mkb'ers (51 procent) kunnen werknemers flexibele tijden afspreken. Zeven procent mag zijn of haar werktijden zelfs helemaal zelf bepalen.

Qua werkplekken zijn mkb'ers minder flexibel: 65 procent van hun werknemers werkt steevast op kantoor, een stijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Vier procent van de werknemers is helemaal vrij een werkplek te kiezen.

Ruim 70 procent van de ondernemers vindt dat ze aantrekkelijker voor werknemers zijn als ze flexibele werktijden en werkplekken bieden.

Lees meer over:
Tip de redactie