Afvalverwerker Attero gaat reorganiseren en schrapt 120 van de 835 banen. Dat heeft het bedrijf, de op vier na grootste afvalverwerker van Nederland, vrijdag bekendgemaakt.

Op deze manier wil het bedrijf de kosten verlagen om beter te kunnen concurreren. Attero wil het plan in de komende maanden uitwerken.

''Dan wordt duidelijk hoeveel banen er precies gaan verdwijnen, bij welke bedrijfsonderdelen en afdelingen, en in welke regio’s'', zegt directeur Pierre Vincent. Attero zegt dat een overleg met de vakbonden in een afrondende fase is.

Opmerkelijk is dat het Zeeuwse energiebedrijf Delta vorige maand liet weten Attero te willen overnemen. Delta wil de onderneming samenvoegen met het eigen afvalbedrijf Indaver.

Verkoop

Volgens een woordvoerder van Attero is het echter niet zo dat het bedrijf met de reorganisatie wordt klaargestoomd voor de verkoop.

''Dit staat daar helemaal los van. Wij zijn al langer bezig met dit plan; we richten ons op ons eigen bedrijf.'' De zegsman wilde niets zeggen over hoe het ervoor staat met de verkoop van Attero.