Topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven vertellen over verantwoord ondernemen. In deze aflevering: Ab van der Touw, topman van Siemens Nederland, over het belang van principes, een sterke focus in tijden van crisis en ruimte voor spontane initiatieven.

Dit is het negende interview in de serie MVO Leiderschap, een initiatief van Ruben Koerhuis (techniek) en Petra Pronk (interview).

"Het is belangrijk om trouw te blijven aan je principes en dat je die niet bij de eerste de beste economische tegenslag overboord zet", zegt Van der Touw.

Zijn bedrijf ontwikkelt technologie op het gebied van transport, telecom en energie. "Met die activiteiten zit Siemens met zijn tentakels volledig in de maatschappij", aldus de topman.

Hij wijst op de oplopende kosten van de gezondheidszorg, de files en de toenemende vraag naar energie. Op al die terreinen wil Van der Touw zijn bedrijf op mvo-gebied voorop laten lopen. "Eigenlijk is duurzaamheid onze core-business."

Ab van der Touw geeft het interviewstokje door aan Peter Bommel, de onlangs aangetreden bestuursvoorzitter van Deloitte. Volgende week te zien op NUzakelijk.nl.