Online chocowinkel beste startup

AMSTERDAM – De online chocoladewinkel Chocstar is de winnaar geworden van The Next Entrepreneur 2012, een verkiezing van MKB-Nederland en Rabobankvoor de beste startende ondernemer.

Annefrid Imenkamp, de onderneemster achter Chocstar, verdient met haar overwinning een geldbedrag van in totaal 15.000 euro. Volgens de jury onderscheidt Imenkamp zich door "uitstekend allround ondernemerschap".

Chocstar nam het in de finale op tegen de startende ondernemingen New Day at Work (software op maat voor kleine bedrijven), Healthy Food Company (automaten met gezonde snacks) en Evou/Creative Sports Design (vrouwelijke sportkleding).

Chocstar is een online onderneming in Amsterdam waar klanten naar eigen smaak chocolade kunnen bestellen. Zo is het mogelijk om verschillende kruiden, noten en fruit aan de (Fairtrade) chocolade toe te voegen en ook eigen vormen te kiezen.

Crowdfunding

Via crowdfunding verzamelde Imenkamp het geld om zelf te investeren in machines, zodat ze productie niet langer hoeft uit te besteden. Imenkamp wil het prijzengeld besteden aan de ontwikkeling van een 3D chocoladeprinter, zo liet ze weten.

Vorig jaar werd Chocstar ook al beloond met de Nationale Thuiswinkel Award, een prijs voor de beste startende webwinkel.

Lees meer over:

Flexkantoren

Flexkantoren
Lees deze tips voordat je overgaat op een flexibel kantoor 

DBA

DBA
Dit moeten zzp'ers weten over de vervanger van de VAR.

NUwerk

Tip de redactie