Bretagne-Séché zal het in de laatste week van de Tour de France moeten stellen zonder de Argentijnse kopman Eduardo Sepulveda.

De nummer negentien van het klassement voor de veertiende rit kreeg in de etappe naar Mende een liftje in een auto van een andere ploeg.

De jury bestrafte dat met onmiddellijke uitsluiting, bekende de ploegleider van de Franse ploeg Emmanuel Hubert.

"Op de top van de Col de l'Escrinet brak zijn ketting en hij werd geholpen door AG2R. Die dachten dat hij een nieuw wiel nodig had en gaven hem dat."

"Ik stopte honderd meter verderop. In plaats van dat hij te voet de honderd meter aflegde, stapte Eduardo op de achterbank van de auto van AG2R. Ik kan er niets over zeggen, de regels zijn toegepast'', zei Hubert.

Sepulveda toonde zich later schuldbewust. "Ik erken dat ik een fout heb gemaakt. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten en de staf net als aan mijn Argentijnse fans. Ik baal van de beslissing, maar begrijp het volledig."

"Het is mijn eerste Tour en ik heb veel stress gekend. Ik was in paniek toen ik die beslissing nam. Ik zag onze auto staan, maar die was te ver weg en ik ben uit een reflex in de auto van AG2r gestapt. Dat is een enorme fout."

"Maar ik wil niet dat iedereen denkt dat ik een valsspeler ben. Het is mijn grootste nachtmerrie dat ik uit mijn eerste Tour ben gezet."