Monumentaal pand

Salomon Kalou riskeert boete na beschadigen Berlijnse Muur

Oud-Feyenoorder Salomon Kalou kan waarschijnlijk een boete verwachten voor zijn acteerwerk in een filmpje van een regionale televisiezender.

In de aanloop naar het duel van zijn club Hertha BSC met Schalke 04 van zaterdag (2-2) was de aanvaller op beelden te zien bij de East Side Gallery, een restant van de Berlijnse Muur.

Daarbij hakte Kalou met een hamer en een beitel in op de muur, waarschijnlijk om te illustreren hoe hij in de wedstrijd tegen Schalke door de verdediging van de tegenpartij zou komen.

Kleinigheidje: de Muur is al sinds 1991 een monumentaal pand en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Volgens Duitse media riskeert de Ivoriaan, die het monument vermoedelijk in alle onschuld bewerkte, een boete van zo'n 10.000 euro.

Kani Alavi, voorzitter van een vereniging die bij het monument betrokken is, begrijpt niets van de actie van Kalou. "Toen ik de beelden zag, viel ik bijna van mijn stoel", liet hij weten aan de Berliner Kurier.

"We hebben het hier over een grootverdiener die zijn reputatie probeert op te schroeven door een nationaal monument te misbruiken. Van zowel hem als de televisiemakers is het respectloos."

NUwerk

Tip de redactie