West Ham United-spits Carlton Cole moet van de Engelse voetbalbond FA een boete van zo'n 28.000 euro betalen voor een opmerking op Twitter.

De zevenvoudig Engelse international reageerde via het sociale netwerk op een opmerking van een supporter van Tottenham Hotspur.

Een fan van de Spurs vroeg zich af waarom Cole de bal niet uitschoot voor een blessurebehandeling van een speler van de Spurs. Cole reageerde met: Fuck off.

De 31-jarige spits, die in het verleden uitkwam voor onder meer Chelsea, kwam in 2011 ook al in de problemen door een onhandig bericht via sociale media waarin hij zich neerbuigend uitliet over Ghanese fans tijdens een interland tegen Engeland. Ook dat kostte hem 28.000 euro.

Cole komt met zijn twee geldstraffen nog niet eens in de buurt van de boete die Darren Bent in 2009 kreeg voor een opmerking op Twitter. Spurs, de toenmalige club van de voetballer, strafte Bent voor een opmerking aan het adres van de machtige voorzitter Daniel Levy met een boete van bijna 150.000 euro.

Cole was dit seizoen twee keer trefzeker was in veertien Premier League-duels voor 'The Hammers'.