De organisatie van de E3 Harelbeke is misschien iets te ver gegaan met het op ludieke wijze aandacht vragen voor haar eendaagse wielerkoers.

De organisatoren hadden affiches laten maken met daarop een mannenhand die in een bil van een rondemiss wil knijpen. De afbeelding gaat gepaard met de tekst: ''Wie 'knijpt' ze in Harelbeke?''

De affiche verwijst naar het incident bij de Ronde van Vlaanderen in 2013. Peter Sagan kneep toen bij de huldiging in het achterste van een van de rondemissen.

Niet alle Belgen konden die knipoog waarderen. Zo wilde het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen dat de campagne werd stopgezet. Ook de UCI was er niet van gediend.

De organisatie heeft besloten door de ontstane commotie de affiches niet verder te verspreiden. ''Wij organiseren nog altijd op vrijwillige basis'', lichtte persman Jacques Coussens toe bij het Belgische Radio 2.

''Niemand heeft zin om naar de rechtbank te moeten en advocaten te moeten betalen. Dat geld kan beter op een andere manier gebruikt worden.''

De gewraakte poster: