David Beckham scheerde in 2000 op bevel van toenmalig Manchester United-manager Alex Ferguson zijn hanenkam af, zo onthult de voormalige middenvelder in een uitzending van de Graham Norton Show die vrijdag wordt uitgezonden.

"Ik zat een uur voor de wedstrijd in de kleedkamer toen Ferguson mijn hanenkam zag en me verzocht hem te verwijderen", zegt Beckham.

"In eerste instantie weigerde ik dat te doen, maar ik zag dat hij snel een andere gezichtsuitdrukking kreeg toen ik hem dat liet weten, dus scheerde ik hem alsnog af in een toilet op Wembley. Ferguson stond er echt op."

Het voorval dat Beckham aanhaalt vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd om de Charity Shield tegen Chelsea. Drie jaar later, in 2003, toog Beckham naar Real Madrid, volgens Engelse media vooral vanwege zijn moeizame relatie met Ferguson.

Inmiddels kunnen Beckham en Ferguson weer door één deur. Vorige week zaten ze zelfs naast elkaar in het Parc des Princes, waar ze Paris Saint-Germain tegen Chelsea zagen spelen in de Champions League.

"Het werd veel erger gemaakt dan het was. Ferguson was jarenlang een vaderfiguur voor me. Hij bracht me naar mijn favoriete club, een club waar ik succesvol was. Ik zal altijd tegen hem op kijken", maakt Beckham duidelijk.