Een sponsoruitje van enkele spelers van het Duitse team is dinsdag in een drama geëindigd. Benedikt Höwedes en Julian Draxler waren voor een reclamefilmpje bijrijder in door professionele coureurs Pascal Wehrlein (DTM) en Nico Rosberg (Formule 1) bestuurde bolides toen een ongeluk plaatsvond. 

De voetballers en coureurs bleven ongedeerd. Twee mensen raakten gewond en werden met een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van hen zou flink gehavend zijn. 

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa heeft de man in kwestie, een 64-jarige Duitser, verschillende breuken opgelopen, maar is hij buiten levensgevaar. 

Het Duitse nationale team is momenteel op trainingskamp in Zuid-Tirol. Wehrlein en Rosberg reden rondjes op een afgeschermd circuit. Volgens Duitse media raakte Rosberg geïrriteerd door twee mensen langs de kant van de weg en trapte hij vol op de rem. Werlein moest uitwijken en raakte vervolgens de twee mensen. 

"Een rijoefening van onze partner Mercedes-Benz eindigde in een ernstig ongeval", verklaart een woordvoerder van de Duitse voetbalbond. "Tot onze grote spijt raakten twee mensen gewond. Ze werden onmiddellijk behandeld en naar het ziekenhuis gebracht." 

Zowel de bond als Mercedes wilde niet op de ernst van de verwondingen van de slachtoffers ingaan.