Richard Witschge heeft maandag op een regenachtige golfbaan in Rotterdam het Life After Footbal-footgolftoernooi gewonnen.

De oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona had voor de negen holes net iets minder trappen nodig dan Jean-Paul van Gastel, de assistent-trainer van Feyenoord. David Mendes da Silva van Panathinaikos werd derde.

Per team speelde een aantal van de huidige profvoetballers met een aantal oudgedienden. Zo waren Eljero Elia en Jeffrey Bruma aanwezig op de golfbaan, maar ook Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst en fervent footgolfer Bryan Roy.

Winnaar Witschge ging naar huis met een enorm horloge van de hoofdsponsor. Van Gastel mocht een luxe koelkast in ontvangst nemen en Mendes da Silva kreeg een zonnebril.

Toernooidirecteur Regi Blinker deed zelf niet mee. "De afgelopen twee edities was ik wel actief, maar ik vond dat ik nu meer de gastheer moest zijn. Ik ga liever overal even kijken om te zien of iedereen het naar zijn zin heeft", aldus de drievoudig international.

Het footgolftoernooi wordt sinds 2009 gehouden. De eerste winnaar was Theo Janssen.