Fortuna Sittard speelt zondag 25 mei in het eigen Offermans Joosten Stadion tegen een All Star Team als eerbetoon aan oud-speler Fernando Ricksen.

Ricksen, die in totaal zeven jaar voor Fortuna Sittard speelde, mag zelf bepalen wie in het All Star Team uitkomen.

"Ik ga jongens benaderen waarmee ik gespeeld heb en trainers die mij gevormd hebben. Het moet een leuke dag worden voor Fortuna en de supporters", aldus Ricksen in dagblad De Limburger.

Bij de twaalfvoudig international werd in oktober vorig jaar de spierziekte ALS geconstateerd.

Ricksen begon het seizoen nog als trainer van Fortuna Sittard onder zeventien, maar moest door zijn ziekte zijn werkzaamheden neerleggen. Het jeugdelftal speelt op 25 mei de voorwedstrijd tegen een nader te bepalen team

"De dag moet één groot eerbetoon worden aan Ricksen", vertelt Martin Masset, algemeen directeur van Fortuna Sittard. 

"Ricksen verdient dit namelijk echt, dat hij hier zelfs terugkeerde als speler en zijn trainerscarrière begon tekent zijn liefde voor Fortuna Sittard. Deze liefde is wederzijds, Fernando is een echte Fortunees en daar zijn wij trots op."    

Rangers

In januari was er bij Rangers FC al een eerbetoon aan de 37-jarige Ricksen, die van 2000 tot 2006 voor de Schotse recordkampioen speelde.

Ricksen: "Dat was zo emotioneel. Ontzettend mooi, maar het was ook een hele zware dag voor me. Al die ervaringen, ik was op het eind echt kapot moe."