Bondscoach Roy Hodgson van Engeland zal het zijn internationals niet verbieden om hun vrouw of vriendin mee te nemen naar het WK in Brazilië.

"Er worden geen keiharde regels opgesteld, het is aan de spelers zelf of ze hun partner bij zich in de buurt willen hebben", aldus de keuzeheer tegen de BBC.

Ten tijde van het WK 2010 waren de spelersvrouwen op enkele korte bezoekjes na niet welkom in de uitvalsbasis van Engeland in Rustenburg.

De toenmalige bondscoach Fabio Capello wilde per se een herhaling van het circus in 2006 voorkomen, toen de eega's voortdurend in de buurt van de internationals vertoefden, met toestemming van keuzeheer Sven-Göran Eriksson.

De aandacht was zo groot dat het acroniem 'WAGS' (Wives And Girlfriends) ontstond om de 'aanhang' te omschrijven.

Show

Rio Ferdinand zei na dat toernooi dat voetbal een ondergeschikt element werd. "In Baden Baden, waar we zaten, troffen we voortdurend paparazzi. Het was één grote show. Mensen maakten zich vooral druk om de kleding die iedereen droeg."

Vermoedelijk zal Hodgson komende week rond de oefeninterland tegen Denemarken het ‘vrouwenonderwerp’ bespreken met de selectie.