Arjen Robben heeft Sven Kramer zaterdag uitgebreid gefeliciteerd met zijn olympische titel op de 5000 meter.

De aanvaller van Bayern München had de schaatser voor zijn race ook al succes gewenst door met een shirt met daarop de tekst 'Succes Sven' te poseren voor een foto in De Telegraaf.

''Hij heeft me gefeliciteerd. Ik heb hem nog niet kunnen antwoorden. Ik hoop dat hij dat niet erg vindt'', zei Kramer met een knipoog na zijn huldiging in het Holland Heineken House.

Later kreeg de Fries uitgebreid de kans om Robben te bedanken in de uitzending van de NOS, dat een Skype-verbinding met de international van Oranje had gelegd.

''Gefeliciteerd Sven. Niets ten nadele van de andere twee Nederlanders, maar je bent voor mij een heel groot sportman'', aldus Robben die zaterdag met Bayern nog won in de competitie.

Sportgala

Het onderonsje tussen de twee begon bij de Sportman van het jaar-verkiezing in december. Vlak voor de bekendmaking verscheen Kramer op een groot scherm met een shirt van Robben, die ook genomineerd was.

De TVM-rijder acht Robben kansloos voor de eretitel dit jaar tijdens het sportgala. ''Vergeet het maar'', zei Kramer, die daar snel aan toevoegde het Robben wel te gunnen als hij Oranje naar de wereldtitel leidt. ''Als je hem er nu wel inschiet.''

Lees ook: Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd in Sotsji