Assem Allam, de steenrijke eigenaar van Hull City, dreigt te vertrekken als de Engelse voetbalbond FA geen goedkeuring verleent aan een naamsverandering van de 109 jaar oude club.

De Britse zakenman met Egyptische roots wil dat de club uit de Engelse Premier League voortaan als 'Hull Tigers' door het leven gaat. Die beslissing kwam hem al op veel kritiek van de fans te staan.

"Niemand op deze wereld mag vraagtekens stellen bij mijn zakelijke beslissingen. Dat sta ik niet toe'', zei Allam dinsdag tegen Sky Sports. "Ik kan jou mijn cv laten zien om aan te tonen wat ik allemaal bereikt heb."

"Ik ben hier om de club te redden en te beheren voor de gemeenschap. Dat zal nooit andersom zijn, neem dat van mij aan. Als de gemeenschap zegt dat ik weg moet, ben ik binnen 24 uur vertrokken.''

De FA kondigde een maand geleden aan dat het de Hull-fans gaat raadplegen over de naamswijziging. Volgens Allam vindt een meerderheid van de supporters het belangrijker dat er een goed team in het veld staat, dan dat de naam Hull City behouden blijft.

"Ik denk niet dat dit een grote zaak is, afgaande op de feedback die ik krijg van de mensen in deze regio. De media maken het een grote zaak."