Voor voetbalclubs is kerst een ideale gelegenheid om creatief uit de hoek te komen met originele kerstfilmpjes. NUsport stelde een top 5 samen.

1: Everton trommelde dit jaar alle medewerkers op voor het kerstfilmpje. Van directeuren tot spelers, van bureaumedewerkers tot terreinknechten. 

2: Juventus spant dit jaar de kroon op het gebied van originaliteit. In plaats van de spelers te laten acteren, maakte de ploeg uit Turijn gebruik van animaties. De spelers hoefden alleen de tekst in te spreken.

3: Champions League-winnaar en landskampioen Bayern München laat zich ook buiten het veld van een goede kant zien. De spelers, rijendik opgesteld, zingen klassieke kerstliedjes. Zelfs de zachtaardige kant van Franck Ribéry komt naar boven.

4: Anderlecht geeft trainer John van den Brom een hoofdrol in het kerstfilmpje van dit jaar. De oud-trainer van Vitesse, verkleed als kerstman, geeft tactische aanwijzingen aan zijn spelers. Hoe kan de kerstboom het best versierd worden?

5: Uit de oude doos; het kerstfilmpje van PSV uit 2010. Door gebruik van zelfspot wisten de Eindhovenaren origineel uit de hoek te komen.