Lothar Matthäus (52) laat zijn Facebookfans meebeslissen over een mogelijke rentree als profvoetballer. De oud-international plaatste vrijdag een foto waarop hij een bordje vasthoudt met de tekst 'Bij een miljoen likes ga ik weer spelen'.

De op het moment werkloze trainer plaatste het ludieke bericht vrijdagmiddag en had binnen drie uur al meer dan 120.000 likes.

Mocht het beoogde aantal bereikt worden, dan zal Matthäus voor het eerst in dertien jaar weer in actie komen. In 2000 beëindigde de 150-voudig international zijn carrière bij de MetroStars, de voorloper van New York Red Bulls.

Matthäus is een van meest succesvolle Duitse voetballers ooit. Als speler was hij actief bij Borussia Mönchengladbach, Bayern München en Internazionale.

De voormalig trainer van onder meer Rapid Wien en Partizan Belgrado won als speler twee keer de UEFA Cup, zeven Duitse landstitels en één Italiaanse. De oud-speler kroonde zich met Duitsland in 1980 tot Europees kampioen en tien jaar later tot wereldkampioen.

In datzelfde jaar nam hij ook de Gouden Bal voor de beste speler ter wereld in ontvangst. In 1991 verkoos ook de FIFA hem tot Player of the Year.