Giedo van der Garde haalde zondag voor het eerst in zijn carrière de finish van een GP niet. Na een pitstop werd zijn linkerachterwiel foutief op de auto gemonteerd waardoor de band eraf vloog en zijn race erop zat.

Bekijk een interview met Giedo van der Garde

"Ik probeerde de auto nog wel terug te krijgen naar de pits, maar in de laatste sector ging het wiel er helemaal af en dan is de schade aan de auto te groot om nog verder te kunnen", liet Van der Garde na afloop weten.

"Het is doodzonde, maar dit soort dingen kan nu eenmaal gebeuren. Het is en blijft racen. Ik kan mezelf in ieder geval niets verwijten."

"Tot het moment van uitvallen kijk ik met een ontzettend positief gevoel terug op het hele weekend in Barcelona. Ik denk dat we met het team van Caterham een goede stap gemaakt hebben, al denk ik wel dat we er nog een paar moeten zetten."

"Het belangrijkste is dat we meer downforce creëren aan de achterkant van de wagen om meer grip te krijgen, want dat is nog altijd het probleem. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel. We gaan er met z'n allen weer hard tegenaan. De auto heeft met alle updates in ieder geval potentie en dat geeft een goed gevoel."

Over twee weken strijkt het Formule 1-circus neer in Monaco.

Bekijk het moment dat Van der Garde zijn wiel verliest