David Lingmerth gaat na drie rondes op het Players Championship aan de leiding. Door diverse onweersbuien konden zaterdag niet alle spelers hun ronde afmaken.

Bekijk de samenvatting van de derde dag van het Players Championship

Acht spelers kregen het niet voor elkaar om hun derde ronde op TPC Sawgrass af te ronden nadat een onweersbui het spel enige tijd stil had gelegd.

Koploper Lingmerth is een van hen. De Zweed die zijn kaart voor de PGA Tour verdiende via de Order of Merit van de Web.com Tour, is na zeventien holes vier onder par voor de dag en twaalf onder par voor het toernooi en daarmee is hij vooralsnog de beste.

Het is niet voor het eerst in het seizoen dat Lingmerth zich bovenaan het leaderboard meldt. In pas zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau mocht hij aantreden in de play-off van de Humana Challenge na een slotronde in 62 slagen.

Het zijn echter niet de minsten die de 25-jarige Zweed achter zich weet. Landgenoot Henrik Stenson, Sergio Garcia en Tiger Woods volgen op -10 en ook zij zijn nog niet klaar met hun derde ronde. Stenson is -1 voor de dag en heeft nog twee hole voor de boeg, terwijl Sergio Garcia (+1) en Tiger Woods (par) nog vier holes hebben om de achterstand in te lopen.

Ruzie

Het meest werd na afloop van de derde dag echter niet gesproken over de zoveelste onderbreking door slecht weer op de PGA Tour dit jaar, niet over het opvallende gegeven dat Woods en Garcia allebei niet onder par stonden bij het vallen van het duister, maar wel over de ruzie die de twee aan het uitvechten zijn.

Al op de tweede hole ging het mis toen Sergio Garcia in zijn swing werd afgeleid door geluid uit de bosjes, veroorzaakt door Tiger Woods die zich op zijn slag voorbereide. De Spanjaard beschuldigde de Amerikaan van onsportief gedrag door zich alleen met zichzelf bezig te houden. 

Woods reageerde daarop door te zeggen dat het hem niets verbaasde dat Garcia iets had gevonden om over te klagen (en dat de marshals gezegd hadden dat hij de bal kon slaan), waarop Garcia op zijn beurt weer reageerde door te stellen dat híj tenminste trouw was aan zichzelf.