Sergio Garcia heeft na de tweede dag de leiding gepakt bij The Players Championship, na de Majors het meest prestigieuze toernooi op de Amerikaanse Tour. De Spanjaard voelt op TPC Sawgrass wel de hete adem van Tiger Woods in zijn nek.

Bekijk de samenvatting van de tweede dag van The Players Championship

Door acht birdies en slechts één bogey kwam Garcia vrijdag (plaatselijk tijd) uit op een ronde van 65, een evenaring van zijn persoonlijk record op de lastige baan van TPC Sawgrass. De Spanjaard ging daarmee naar -11 voor het toernooi.

Dat had de nummer vijftien van de wereld net name te danken aan een reeks waarin hij zeven putts achter elkaar maakte. Zes daarvan waren goed voor een birdie.

Garcia heeft  een slag voorsprong op Tiger Woods, die voor de tweede dag op rij tekende voor een ronde van 67. De Amerikaan is -10 voor het toernooi, iets wat hem in vijftien eerdere deelnames nog nooit was gelukt na 36 holes. De nummer één van de wereld deed vooral goede zaken op de par-5’s van de baan. Daar wist Woods tot nu toe acht onder par te blijven.

Rory McIlroy

Achter Woods en Garcia liggen er nog vele kapers op de kust. In totaal achttien spelers staan binnen vijf slagen van de leiders, onder wie Lee Westwood, Henrik Stenson, Steve Stricker, Hunter Mahan, maar ook drie recente Majorwinnaars: Adam Scott, Webb Simpson én Rory McIlroy.

McIlroy verbeterde zijn persoonlijk record in The Players Championship ruim. In zijn drie eerdere optredens miste de Noord-Ier roemloos de cut. Dit jaar is hij erbij, al wist hij geen goed vervolg te geven aan zijn eerste ronde 66 en maakte hij een 72 op dag twee.