De finales van de wereldkampioenschappen beachvolleybal in 2015 worden, als het aan de organisatie ligt, gehouden op de Hofvijver in Den Haag.

Dat bevestigde Norbert Chevalier van het organiserende sportmarketingbureau TIG Sports woensdag.

Volleybalbond Nevobo en TIG willen een unieke en opvallende locatie voor de belangrijkste wedstrijden van het toernooi dat behalve in Den Haag ook in Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn wordt afgewerkt.

''We zijn 'getriggerd' door de Spelen in Londen waar het beachvolleybal op Horse Guards Parade naast het politieke hart werd afgewerkt', vertelde Chevalier, die al enkele gesprekken voerde met de gemeente Den Haag.

De Hofvijver grenst aan het Binnenhof. De bedoeling is dat er op een ponton een stadion wordt gebouwd waar plaats is voor 5000 tot 7000 toeschouwers. Een eerder plan, een drijvend stadion op zee, is inmiddels afgeschoten.

De andere locaties zijn al wel bekend: in Amsterdam is dat de Dam, in Apeldoorn het Marktplein terwijl er in Rotterdam op het vernieuwde plein voor het verbouwde Centraal Station wordt gespeeld. Voor het einde van het jaar moet ook duidelijk zijn waar het stadion in Den Haag komt te staan.