Joost Luiten heeft zijn positie in de top tien van de Trophée Hassan II in Marokko zondag in de slotronde niet kunnen vasthouden. Hij speelde de slotronde in 73 slagen en werd vijftiende.

Bekijk de samenvatting van de slotronde

Luiten behaalde op de Golf du Palais Royal zijn op een na beste resultaat van het seizoen, maar er had met een beetje geluk veel meer in gezeten voor de Bleiswijker. Hij verspeelde deze week veel dure slagen, de bogey op de par-4 achttiende onderstreepte dat feit.

Onder andere de '5' die Joost Luiten op de slothole maakte, kostte hem zijn tweede top-10 plaats van het nog prille golfjaar 2013.

De Nederlandse nummer één kwam met de 73 (twee birdies, drie bogeys) op een totaal van 284 (-4) uit.

Lafeber

Maarten Lafeber maakte vrijdag indruk door met een 67 knap de cut te halen, maar zijn spel in het weekeinde was op zijn zachtst gezegd zeer matig. De 74 van zaterdag werd gevolgd door een slot in 77 slagen voor een totaal van 295 (+7) en een gedeelde 63ste plaats.

Aan de andere kant van het spectrum speelde Marcel Siem zich vrij simpel naar zijn derde zege op de Europese Tour en zeer waarschijnlijk naar een startbewijs voor The Masters, het eerste Major van 2013.

Hij begon de dag met vier slagen voorsprong op David Horsey, Miko Ilonen en Pablo Larrazabal. Het was nou niet zo dat de 32-jarige Duitser zelf zo geweldig speelde, maar de concurrentie liet veel te veel steken vallen. 

Siem had voor zijn laatste achttien holes in 69 slagen en met een totaal van -18 had hij (nog steeds) vier slagen voorsprong op de runners-up David Horsey en Mikko Ilonen.