Danny Nelissen keert niet terug bij tv-zender Eurosport. Ondanks dat een rechter het ontslag van de oud-renner ongedaan heeft gemaakt, is de arbeidsrelatie dermate verstoord dat de breuk definitief is, meldt De Volkskrant.

Nelissen gaf eind januari toe doping te hebben gebruikt tijdens zijn jaren bij de wielerploeg van Rabobank. Kort na de bekentenis zette Eurosport, mede op verzoek van het hoofdkantoor in Parijs, een ontslagprocedure tegen de commentator in gang.

Hoewel de rechter het ontslag terugdraaide, was Nelissen niet meer te horen bij de zender.

In De Volkskrant laat de oud-renner weten dat hij 'een pauze neemt' en zich heeft terug getrokken in een Zuid-Limburgse abdij. Volgens Nelissen staan de neuzen bij Eurosport niet meer dezelfde kant op als de zijne.

Vlak na zijn bekentenis liet de 42-jarige Limburger aan NUsport weten dat wat hem betreft zijn functioneren als commentator niet onder zijn dopingverleden hoeft te lijden. "Ik denk dat mijn geloofwaardigheid nog meer was aangetast als ik altijd ontkend zou hebben", liet Nelissen eind januari optekenen.

"Ik heb nog niets van Eurosport gehoord, maar ik heb in mijn uitzendingen altijd de processen van het dopinggebruik bespreekbaar gemaakt, bijvoorbeeld rondom het USADA-rapport en Lance Armstrong."

Eurosport liet vrijdag aan NUsport in eerste instantie weten te willen reageren op de zaak. Een woordvoerder kwam daar later op terug en stelde pas te willen reageren als er meer duidelijk is.