Cesare Prandelli wil graag een oefenduel tegen Argentinië spelen ter ere van paus Franciscus.

Dat voorstel deed de bondscoach van Italië woensdag. Van de nieuwe geestelijk vader uit Argentinië is bekend dat hij een fervent voetballiefhebber is.

"Als we het kunnen regelen zou het leuk zijn om eerst op audiëntie bij de paus te gaan, die uit Buenos Aires komt en van voetbal houdt, om daarna gezamenlijk met beide selecties met de bus naar het stadion te reizen", zegt Prandelli. "Ik zou niet kunnen dromen van iets mooiers."

De meest voor de hand liggende speellocatie zou Stadio Olimpico zijn, dat niet ver van het Vaticaan afligt. De wedstrijd zou in augustus gespeeld kunnen worden, aangezien de Italianen dan nog een gaatje vrij hebben op de internationale kalender.

Pelgrimstocht

Prandelli: "We hebben oefenwedstrijden gespeeld tegen de beste nationale teams, maar Argentinië ontbreekt de afgelopen jaren."

Van de Italiaan is bekend dat hij soms hogere machten aanroept. Afgelopen zomer tijdens het EK ondernam Prandelli met zijn technische staf een nachtelijke pelgrimstocht naar een klooster buiten Krakau, die drie en half uur in beslag nam.