HOOFDDORP - De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) heeft de voltallige selectie van Feyenoord, inclusief trainers en begeleiders, uitgenodigd voor een biljartclinic in Rotterdam. 

De KNBB vindt het jammer dat onlangs slechts vier spelers de speelsensatie van het biljarten konden ondergaan.

John Goossens, Guyon Fernandez, Kamohelo Mokotjo en Kaj Ramsteijn verlieten eerder deze maand tijdens het duel met Willem II de tribune voor de keu.

Het is ontoelaatbaar dat de spelers de wedstrijd niet live volgden, zo oordeelt de KNBB, die wel verzachtende omstandigheden aanwijst.

"Als geen ander weten we dat wie eenmaal door het spelletje biljarten gegrepen wordt er maar moeilijk mee kan stoppen, je raakt er aan verslaafd!"

"Dat geldt al helemaal voor profvoetballers, zo kunnen we ons voorstellen, als ze de kans krijgen hun kunsten te vertonen met niet één maar met meerdere ballen; dan is er logischerwijs geen houden meer aan!"

Als Feyenoord ingaat op de uitnodiging krijgt de club een clinic van het hoogste niveau, waarin alle spelsoorten worden voorgeschoteld. Zo zal wereldkampioen Dick Jaspers onderricht geven in het driebanden.