HOOFDDORP - Ola Toivonen is door de bezoekers van NUsport.nl gekozen tot irritantste speler van de eredivisie. De aanvallende middenvelder van PSV kreeg bijna de helft van de stemmen, 48,3 procent.

Na de verkiezing van de beste en slechtste analyticus riep NUsport vorige week op om de meest irritante en meest sympathieke speler van de eredivisie te kiezen inclusief een motivatie.

De top vijf van irritantste spelers staat in het nieuwe magazine van NUsport, dat nu in de winkel ligt. De meest sympathieke spelers volgen komende week.

De meningen over Toivonen zijn verre van mild. "Met straatlengte voorsprong de irritantste, meest onbarmhartige, zuigende, chagrijnige en achterbakse zuurpruim van de eredivisie."

Hufterig

De meeste stemmers geven toe dat het gedrag van de aanvallende middenvelder van PSV vaak het gewenste effect sorteert, maar zijn ‘slimmigheidjes’ worden vooral gezien als ‘gemeen’ en ‘hufterig’.

Veel voetbalvolgers kunnen het ook niet begrijpen dat voormalig coach Fred Rutten vorig seizoen de aanvoerdersband aan de momenteel geblesseerde Toivonen toevertrouwde.

"Dat een dergelijke speler met een band om liep is niet te bevatten. Van een aanvoerder verwacht je toch ander gedrag."

De volledige top vijf van irritantste spelers staat in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.