SINGAPORE - Joost Luiten bezet na twee ronden in het Singapore Open, dat vrijdag werd geplaagd door noodweer, een keurige vijftiende plaats. 

De Nederlandse golfer had zaterdag voor de achttien holes 68 slagen nodig en bracht zijn totaal daarmee op 139 (-3). Hij noteerde vier birdies en maar één bogey.

Thomas Björn pakte met een 67'er de leiding. De Deense steunpilaar van het Europese Ryder Cupteam staat op 133.

De Zuid-Afrikaan George Coetzee en de Engelsman Chris Wood deden twee slagen meer.

De Noord-Ier Rory McIlroy, de nummer één van de wereldranglijst, behoort met 140 vooralsnog niet tot de top twintig.

Het publiek kreeg opnieuw een hole-in-one te zien. Na de Italiaan Edouard Molinari liet nu de Maleisiër Danny Chia het balletje op de zeventiende met één klap in het gaatje verdwijnen.

De golfers moesten in de middag opnieuw de baan op om een begin te maken met de derde omloop. Onder de overblijvers niet Guido van der Valk. Hij haalde met 153 bij lange na de cut niet.

De vooral in Azië actieve prof speelde opnieuw zeer wisselvallig. Tegenover vier birdies stelde hij zes bogeys en op de zevende hole liet hij zelfs twee slagen liggen.

Luiten

Luiten kon voor donker nog zes holes afwerken en handhaafde zich met -2 in de voorste gelederen.

''Een heel lange dag in de hitte'', liet hij weten. ''Maar ik speelde goed. Nu gauw naar bed, want morgen beginnen we al om 7.30 uur.''

Björn was gevorderd tot de derde hole toen de spelers naar binnen werden geroepen. Hij bleef leider, maar zag Wood een slag goedmaken.