LONDEN - In aanloop naar de Olympische Spelen heeft Sebastian Coe wakker gelegen van mogelijke terroristische aanslagen op Londen.

Dat bekent de voorzitter van het organisatiecomité binnenkort in zijn autobiografie, zo meldde The Times zaterdag in een voorpublicatie.

''Raketten op torenflats, de navy seals in speedboten op de Thames. Dat hield mij uit de slaap'', aldus de uiterlijk altijd rustige Coe (56).

De angst hield hem in de greep tot de Spelen voorbij waren. ''Het heeft me achtervolgd. Naarmate het toernooi vorderde ging ik de dagen tellen, op een gegeven moment zelfs de uren. Ik wist dat het pas voorbij zou zijn als iedereen na de sluitingsceremonie veilig thuis was.''

Obsessie

Tien jaar lang was Coe in de ban van de Spelen. ''Pas toen ik op de slotdag van de Paralympics met mijn zoons op de tribune zat realiseerde ik me dat het voorbij was."

"Ik ben met ze de baan opgelopen en heb ze omhelst. Mijn familie was er al die jaren bij ingeschoten en daar voel ik me schuldig over. De Spelen zijn een obsessie voor mij geweest.''

Coe, die in 1980 en 1984 olympisch goud op de 1500 meter won, heeft zijn boek 'Running my Life.' genoemd.