HOOFDDORP - Daniel Rojo heeft deze week een boekje open gedaan over zijn tijd als bodyguard van Barcelona.

De ex-gedetineerde, bijgenaamd 'De Miljonair', onthult onder meer dat hij regelmatig werd ingehuurd om dronken spelers van de Spaanse club veilig thuis te brengen.

"Ik begon in 2006 voor Barcelona te werken, toen Frank Rijkaard coach was. De club vroeg me spelers op te halen die te veel hadden gedronken en niet in staat waren om zelf te rijden", vertelt de vijftigjarige Rojo aan Gazzetta dello Sport.

"Ik vond ooit een speler die in de VIP-sectie aan het genieten was van orale seks met twee zussen. Hij vertelde me dat er foto's waren gemaakt en dat ik moest zorgen dat die werden verwijderd. Maar kun je niet ook zeggen dat Rijkaard zelf nooit het beste voorbeeld gaf?"

Verboden

Rojo is zelf geen man met een ongeschonden blazoen. Hij beweert vijfhonderd banken te hebben beroofd en heeft door zijn uitspattingen AIDS opgelopen en niet lang meer te leven.

Rojo had naar eigen zeggen ook regelmatig Lionel Messi onder zijn hoede. "Die begint nu pas te leven. Hij is een bescheiden jongen die tot nu toe alleen maar getraind en gespeeld heeft. Voorheen werd het hem ook verboden om zelfs met meisjes om te gaan."

De inwoner van Barcelona zegt nog steeds 'close' te zijn met de spelers. "Vorige seizoen kwam ik Messi en Javier Mascherano nog tegen en hebben we wat gegeten met hun vrouwen."