KRAKAU - De nogal uitgesproken Italiaanse aanvaller Antonio Cassano heeft dinsdag tijdens een persbijeenkomst in Krakau enige opschudding veroorzaakt met enkele vrijpostige uitlatingen. 

De spits van AC Milan kreeg de nogal merkwaardige vraag of het verhaal klopt dat de Italiaanse selectie momenteel twee homoseksuele voetballers en twee metroseksuele spelers (hetero's met vrouwelijke trekjes) telt.

Cassano reageerde als 'macho', tot groot vermaak van de meeste Italiaanse journalisten in de zaal.

''Wat is dat, een metroseksueel?'' kaatste Cassano terug. ''Betekent dat dan dat ze homo zijn? Dat is dan hun probleem. Maar ik hoop niet dat er een homo in onze selectie zit. Ik weet het echter niet.''

Excuses

Een woordvoerder van de homoseksuele beweging in Italië noemde de uitspraken van Cassano dom, arrogant en onverantwoord.

Enkele uren na zijn geruchtmakende persconferentie bood Cassano alweer zijn excuses aan voor zijn ontboezemingen. Hij benadrukte dat hij niemand heeft willen beledigen.

''Homofobie is ook niet iets wat bij mij past. Ik wil ook absoluut niet de seksuele vrijheid van een persoon ter discussie stellen.''