VERDURA - Golfer Maarten Lafeber doet mee om de hoofdprijs op het Sicilië Open. De 37-jarige Nederlander deelt na de tweede dag de leiding met vijf anderen.

Lafeber ging vrijdag opnieuw rond in 68 slagen. ''Donderdag speelde ik waarschijnlijk mijn beste ronde van de laatste jaren en nu was ik opnieuw heel solide'', aldus Lafeber, die vrijdag onder prima omstandigheden zeven birdies en drie bogeys maakte.

De Nederlander deelt de eerste plaats met de Engelsen David Lynn en Simon Wakefield, James Donaldson uit Wales, de Zweed Pelle Edberg en de Ier Peter Lawrie. Zij staan allen op 136 slagen.

Van de vier andere Nederlandse deelnemers overleefde alleen Reinier Saxton niet de 'cut'. Tim Sluiter, Taco Remkes en Wil Besseling mogen het toernooi wel vervolgen.

Wedstrijdritme

Lafeber was vooral bij dat hij veel greens raakte. "Ik miste er niet meer dan drie de eerste twee dagen."

De inwoner van Orlando had de afgelopen weken geen toernooien gespeeld. "Het gebrek aan wedstrijdritme is wel een probleem. Qatar was mijn laatste toernooi en dat was begin februari. De volgende wedstrijd is misschien Spanje (3-6 mei, red.) of de week erna Madeira."

Dat gebrek aan toernooien dit jaar komt doordat Lafeber zich via de zogenaamde Qualifying School plaatste voor de Tour en hij nu een lage positie (36e) heeft op de lijst van spelers die via die weg een kaart bemachtigden. Die lage plaats geeft recht op weinig 'starts'.

"Met een goed resultaat hier en straks op Madeira kun je in de top tien belanden en dan kom je vanzelf in veel meer toernooien', aldus Lafeber. 'In feite is elke wedstrijd voor mij nu dan ook een soort Qualifying School: alle dagen proberen zo goed mogelijk te spelen"