ABU DHABI - De Britse golfer Robert Rock heeft zondag het kampioenschap van Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De 34-jarige Rock troefde in een rechtstreeks duel om de zege Tiger Woods af.

Het duo begon de vierde en laatste ronde als de gezamenlijke koplopers in het toernooi van de Europese Tour. Waar Rock het hoofd koel hield en solide binnenkwam in zeventig slagen, lukte het Woods niet om zijn beste spel te laten zien.

De Amerikaan zakte door een ronde van 72 slagen naar de gedeelde derde plaats.

Joost Luiten eindigde op de gedeelde 42e plaats. De Nederlander speelde op de lastige golfbaan in Abu Dhabi niet eens zo slecht, maar hij maakte te weinig birdies om mee te kunnen doen in de top van het klassement. Hij eindigde op een totaal van 286 slagen (-2).

Heerlijk gevoel

''Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit heb gedaan. Het is een heerlijk gevoel'', jubelde Rock na zijn zege, zijn tweede op de Europese Tour. Hij won vorig jaar het Italiaans Open. Zijn zege in Abu Dhabi leverde hem 347.000 euro op.

De Noord-Ier Rory McIlroy klom door een slotronde van 69 slagen naar de tweede plaats in de eindstand met 276 slagen (-12), één meer dan Rock. Woods deelde zijn derde plaats met de Noord-Ier Graeme McDowell en de Deen Thomas Björn