AMSTERDAM - Tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax heeft zich tijdens de rust een vreemd incident voorgedaan. Verslaggever Jan Joost van Gangelen besloot in de rust scheidsrechter Björn Kuipers om tekst en uitleg te vragen.

Kuipers gaf halverwege de eerste helft Feyenoord een discutabele strafschop. Jan Vertonghen zette van achter een sliding in op John Guidetti die in het strafschopgebied naar de grond ging.

Volgens de leidsman kwam dat door toedoen van de Belgische verdediger. Op tv-beelden blijkt echter dat Vertonghen enkel de bal raakte.

EredivisieLive betrad in de rust de kleedkamer van de scheidsrechter. De vier leidsmannen leken raar op te kijken toen de verslaggever de kleedkamer binnen kwam lopen. Niettemin diende Kuipers de interviewer van repliek.

Hij had de beelden nog niet terug gezien en bleef bij zijn beoordeling op het veld: dat Vertonghen de Feyenoord-aanvaller wel degelijk had geraakt.

Reacties

Het is niet gebruikelijk dat journalisten in de rust de kleedkamer van een scheidsrechter betreden. In de geschiedenis van het Nederlandse profvoetbal is dat niet vaak voorgekomen.

Op Twitter werd er dan ook met verbazing gereageerd. Veel mensen vonden de actie "belachelijk" en vrezen dat dit de wedstrijd kan beïnvloeden.

Afspraak

EredivisieLive laat via Twitter weten dat het betreden van de kleedkamer van Kuipers een afspraak met de KNVB was.