ROTTERDAM - De KNVB en de betreffende club moeten ingrijpen bij dubieuze tweets van profvoetballers. Dat zei trainer Ronald Koeman van Feyenoord vrijdag uit de grond van zijn hart.

''Ik vind het ongepast en dom''' liet hij desgevraagd in De Kuip weten. ''Het gooit vaak onnodig olie op het vuur. Het is ook niet de eerste keer."

Koeman reageerde op een tweet van Ajacied Gregory van der Wiel, die vrijdagochtend in en buiten Rotterdam nogal wat commotie veroorzaakte.

''020 is de baas in 010'', twitterde de international als een fanatieke fan. ''De club en de KNVB moeten ingrijpen.''

Geen zin

Koeman: ''Als een speler van mij dit had gedaan, had ik hem zeker hierop aangesproken. Dit kan gewoon niet. Het heeft geen enkele zin. Ik heb John Guidetti bij ons ook wel eens gewaarschuwd. 'Zet nou niet alles op Twitter of Facebook wat je ziet, hoort, voelt of denkt', zei ik tegen hem. Hou het sportief, gezellig en netjes. Dan heeft niemand daar problemen mee.''

Koeman liet met een glimlach weten dat hij zelf weinig met de sociale media bezig is. ''Ik ben nog van de ouwe tijd. Ik doe er niet aan mee. Ik begrijp ook niet dat deze teksten vanuit het voetbal zelf de wereld inkomen."

"Het heeft allemaal niets met de wedstrijd te maken. Misschien zijn fans van Ajax volgend seizoen wel weer welkom in De Kuip. Maar dan moet je niet met deze uitlatingen op Twitter aankomen natuurlijk.''