ABU DHABI - De Zweed Robert Karlsson en de Noord-Ier Rory McIlroy gaan na de eerste dag van het Abu Dhabi Golf Championship aan de leiding. Beide topgolfers gingen donderdag rond in 67 slagen. 

Karlsson en McIlroy hebben één slag voorsprong op een trio achtervolgers, Tiger Woods staat met zeventig slagen voorlopig gedeeld negende.

McIlroy liep samen op met Luke Donald, de nummer één van de wereld, en Woods die na fysieke en persoonlijke problemen op de weg terug naar de top is.

''Het spel van Tiger zag er goed uit, hij heeft de bal onder controle'', zo sprak de Noord-Ierse winnaar van de US Open bewonderend. ''Ik zelf sloeg de ballen niet altijd even lekker. Dat zal ermee te maken hebben dat dit mijn eerste toernooi van het seizoen is.''

Luiten

Joost Luiten startte ook sterk met een ronde van 71, goed voor een gedeelde twintigste plaats. Robert Jan Derksen staat met 74 slagen (72e plaats) al op behoorlijke achterstand.

Drievoudig winnaar Martin Kaymer uit Duitsland beleefde een rampzalige openingsronde, waarvoor hij liefst 77 slagen nodig had. De Spanjaarden Sergio Garcia en Jose Manuel Lara sloegen beiden een 'hole-in-one' op de twaalfde.